Asya Usulü Deniz Tarakları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asya Usulü Deniz TaraklarıAsya usulü deniz tarakları Asya usulü deniz tarakları Hazırlama süresi 30 dakika 20 adet Malzemeler: 20 adet deniz tarağı (ayıklanmış) 2 adet ince kesilmiş rezene 20 ml rakı10 gram kurutulmuş sivri biber 20 gram tereyağı tuz karabiber sos için: 500 ml beyaz şarap1/2 adet soğan 2 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı krema 1/2 adet limonun suyu 30 gram kuzukulağı(ince kıyılmış) Hazırlanışı: Sos için soğanı ayıklayıp kıyın Şarap, defne yaprağı, krema, tuz ve karabiber ile karıştırıp, miktarı yarılanana kadar pişirin Karışımı limon suyu ve kuzukulağı ile birlikte mikser yardımıyla karıştırın![]() Deniz taraklarını karabiber, tuz ve kesilmiş sivri biber ile karıştırıp 10 gr tereyağında sote edin![]() Diğer tarafta rezeneyi kalan tereyağında hafifçe kavurun Ateşten alıp rakıyı ekleyin![]() 4 servis tabağını ısıtın ve rezene sosunu tabaklara paylaştırın ![]() Üzerine dört adet deniz tarağı ve hazırladığınız sosu koyup servis yapın
|
|
|
|