![]() |
Asya Usulü Deniz Tarakları
Asya usulü deniz tarakları
Asya usulü deniz tarakları Hazırlama süresi 30 dakika 20 adet Malzemeler: 20 adet deniz tarağı (ayıklanmış) 2 adet ince kesilmiş rezene 20 ml. rakı 10 gram kurutulmuş sivri biber 20 gram tereyağı tuz karabiber sos için: 500 ml. beyaz şarap 1/2 adet soğan 2 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı krema 1/2 adet limonun suyu 30 gram kuzukulağı(ince kıyılmış) Hazırlanışı: Sos için soğanı ayıklayıp kıyın. Şarap, defne yaprağı, krema, tuz ve karabiber ile karıştırıp, miktarı yarılanana kadar pişirin. Karışımı limon suyu ve kuzukulağı ile birlikte mikser yardımıyla karıştırın. Deniz taraklarını karabiber, tuz ve kesilmiş sivri biber ile karıştırıp 10 gr. tereyağında sote edin. Diğer tarafta rezeneyi kalan tereyağında hafifçe kavurun. Ateşten alıp rakıyı ekleyin. 4 servis tabağını ısıtın ve rezene sosunu tabaklara paylaştırın. Üzerine dört adet deniz tarağı ve hazırladığınız sosu koyup servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.