![]() |
Renkli Patatesli Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Patatesli BalıkRenkli patatesli balık Renkli patatesli balık Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 1/2 demet maydanoz 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber 150 gram bezelye 6 yemek kaşığı sıvıyağ 100 ml ![]() 10 adet pane balık(dondurulmuş) 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet limon tuz karabiber beşamel sos için 50 ml ![]() 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Mutfakta gerekli malzeme l Mutfak makası ve kase: Maydanozu kesip koymak için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı: Beşamel sos için 50 ml ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin ![]() Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın ![]() ![]() Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() 4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|