![]() |
Renkli Patatesli Balık
Renkli patatesli balık
Renkli patatesli balık Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram patates 1/2 demet maydanoz 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber 150 gram bezelye 6 yemek kaşığı sıvıyağ 100 ml. süt 10 adet pane balık(dondurulmuş) 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet limon tuz karabiber beşamel sos için 50 ml. süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Mutfakta gerekli malzeme l Mutfak makası ve kase: Maydanozu kesip koymak için. l Mutfak tahtası ve bıçak: Biberleri ve patatesleri küb şeklinde doğramak için. l Tava ve spatula: Balıkları kızartmak ve çevirmek için. l İki adet tencere ve tahta kaşık: Patatesleri ve sebze sosunu pişirmek ve karıştırmak için. Adım adım ilerleyin Maydanozu ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürün ve makas yardımıyla ince ince kıyın. Sarı ve kırmızı dolmalık biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, küb şeklin Hazırlanışı: Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin. Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin. Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın. Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin. Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın. Patatesli garnitürle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.