![]() |
Rezene Yatağında İzgara İstakoz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezene Yatağında İzgara İstakozRezene yatağında ızgara istakoz Rezene yatağında ızgara istakoz Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet ıstakoz 40 gram karışık Asya baharatı 1 adet limonun suyu 2 adet rezene (ince uzun kesilmiş) 1 diş sarmısak tuz karabiber Timbale pilavı: 450 gram yasemin pirinci 1 diş sarmısak 1 adet yumurta 2 adet taze soğan 1 adet havuç 1 adet soğan 200 ml ![]() sos için: 2 adet havuç 200 ml ![]() 1 yemek kaşığı mango 1 yemek kaşığı kaymak köri Hazırlanışı: Sos için havucu rendeleyip tüm malzeme ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() Pilav için pirinci dirice haşlayın ![]() ![]() Yumurtayı bir çatal yardımıyla çırpıp diğer malzemelere ekleyin ![]() Daha sonra bu karışıma pirinci ekleyin ve kısa bir süre karıştırın ![]() ![]() İstakozların baş kısmını temizleyip uzunlamasına ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Rezene ve sarmısağı wok içinde 4 dakika sote edin ![]() ![]() Pilavı yağladığınız bir kaba koyun ve sıkıştırın ![]() Daha sonra bu kabı servis tabağının üzerinde ters çevirip pilavı çıkarın ![]() Sosu ısıtın ve istakozların üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|