![]() |
Hamurda Bıldırcın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurda BıldırcınHamurda bıldırcın Hamurda bıldırcın Hazırlama süresi 100 dakika 4 kişilik Malzemeler: 20 gram yaş maya 500 gram un 4 adet bıldırcın 3 yemek kaşığı sıvıyağ 8 adet defne yaprağı 8 adet adaçayı yaprağı 4 dilim yağlı jambon un tuz Hazırlanışı: Hamur için mayayı « su bardağı sıcak suda eritin ![]() ![]() ![]() Bıldırcınların iç ve dışını tuzlayıp karabiberleyin ![]() ![]() ![]() Bıldırcınların içini defne yaprakları ile doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Mayalı hamuru unlanmış tezgahta iyice yoğurun ve 4 parçaya kesin ![]() ![]() Bıldırcınları göğüs kısımları üste gelecek şekilde tezgaha dizin ve açtığınız hamurların her birini uzun kenarları verev gelecek şekilde bıldırcınların üzerlerine koyup alt kısımlarına doğru kıvırın ve bastırarak paketleyin ![]() ![]() Bıldırcınları bir fırın tepsisine koyun ve 10 dk dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Daha sonra zik zaklı bir bıçakla uzunlamalarına ikiye kesin, karışık salata ile servis yapın |
![]() |
![]() |
|