![]() |
Hamurda Bıldırcın
Hamurda bıldırcın
Hamurda bıldırcın Hazırlama süresi 100 dakika 4 kişilik Malzemeler: 20 gram yaş maya 500 gram un 4 adet bıldırcın 3 yemek kaşığı sıvıyağ 8 adet defne yaprağı 8 adet adaçayı yaprağı 4 dilim yağlı jambon un tuz Hazırlanışı: Hamur için mayayı « su bardağı sıcak suda eritin. Un, erimiş maya ve 150 ml suyu mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırarak düzgün bir hamur yapın. Üstünü örtüp sıcak bir yerde 40 dk kabarmaya bırakın. Bıldırcınların iç ve dışını tuzlayıp karabiberleyin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz bir tavada her taraflarını güzelce kızartın. Tavadan çıkartın, soğumaya bırakın. Bıldırcınların içini defne yaprakları ile doldurun. Butlarını mutfak ipliği ile birbilerlerine bağlayın. Göğüs kısımlarına ikişer adet adaçayı yaprağı koyun. Her bıldırcını bir dilim jambonla sarın. Mayalı hamuru unlanmış tezgahta iyice yoğurun ve 4 parçaya kesin. Hamur parçalarına 25x20 cmlik dikdörtgen büyüklüğünde açıp kenarlarına fırça ile sürün. Bıldırcınları göğüs kısımları üste gelecek şekilde tezgaha dizin ve açtığınız hamurların her birini uzun kenarları verev gelecek şekilde bıldırcınların üzerlerine koyup alt kısımlarına doğru kıvırın ve bastırarak paketleyin. Açık uçları da kapatın ve hamurların fazlasını kesin. Bıldırcınları bir fırın tepsisine koyun ve 10 dk dinlenmeye bırakın. 220 derece sıcaklıktaki fırının en alt rafında 20 dk pişirin. Bıldırcınları fırından çıkartın, 3-4 dk dinlendirin. Daha sonra zik zaklı bir bıçakla uzunlamalarına ikiye kesin, karışık salata ile servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.