Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli BiftekHavuç-kereviz salatalı biberli biftek Havuç-kereviz salatalı biberli biftek Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram eşit büyüklükte havuç 800 gram patates 8 dilim biftek 400 gram kereviz sapı 30 gram tane biber 60 ml sıvı yağ80 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları temizleyin, ikiye kesin ve 1/2 cm kalındığında çapraz parçalar halinde kesin![]() Kereviz saplarını temizleyin ve bunları da çapraz parçalar halinde kesin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup parçalara kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın ![]() 2 lt suyu kaynatın Bir çay kaşığı tuz koyduğunuz tencereye havuç ve kereviz saplarını da ekleyip 2 dakika kaynatın![]() Sonra sebzeleri alıp soğuk sudan geçirip iyice kuruması için dinlendirin ![]() Biber tanelerini dövün 30 ml sıvı yağ ve tereyağını bir tavada köpürtün![]() Biber ve sebzeyi ekleyin, tuzlayın ve dikkatli şekilde karıştırın Üstü kapalı kalacak şekilde sıcak tutun![]() Biftekleri tuzlayıp biberleyin Bir tavayı ısıtıp 30 ml sıvı yağı dökün![]() 4 bilim bifteğin her tarafını üstünü biraz bastırarak birer dakika kızartın Tavadan alıp sıcak yerde tutun Diğer biftekleri de aynı şekilde kızartın![]() Patateslerin suyunu alıp kısa bir süre dinlendirin Bir patates ezicisi yardımıyla ezip püre haline getirin![]() Bir yemek tabağına sebzeleri, patates püresi ve biftekleri koyup servis yapabilirsiniz
|
|
|
|