Yufkada Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada BalıkYufkada balık Yufkada balık Hazırlama süresi 45 dakika 2 kişilik 410 kalori Malzemeler: 100 gram mantar 1 diş sarmısak 50 gram körpe ıspanak 20 gram margarin 350 gram balık fileto 1 adet yufka 1 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Mantarları ayıklayın, incecik kıyın Sarmısağı bıçakla ezin![]() Ispanağın kalan suyunu da sıktıktan sonra incecik kıyın ![]() 10 gr margarini eritin Mantar ve sarmısağı yağda kavurup ıspanağa ekleyin Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın, soğumaya bırakın![]() Yufkayı tezgaha yayın Kalan margarini eritin ve yufkaların üzerine sürün İki eşit parçaya kesin![]() Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın ![]() Yufkaların üzerine önce balıkları, balıkların üzerine de sebzeleri koyup sarın Menarlarını iyice kapatın![]() Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavada kızdırın Yufkaya sarılı balıklarla arada çevirerek 10-12 dk kızartın
|
|
|
|