ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufkada Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780853)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:32 PM

Yufkada Balık
 
Yufkada balık
Yufkada balık

Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
410 kalori Malzemeler:

100 gram mantar
1 diş sarmısak
50 gram körpe ıspanak
20 gram margarin
350 gram balık fileto
1 adet yufka
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Mantarları ayıklayın, incecik kıyın. Sarmısağı bıçakla ezin.
Ispanağın kalan suyunu da sıktıktan sonra incecik kıyın.
10 gr margarini eritin. Mantar ve sarmısağı yağda kavurup ıspanağa ekleyin. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın, soğumaya bırakın.
Yufkayı tezgaha yayın. Kalan margarini eritin ve yufkaların üzerine sürün. İki eşit parçaya kesin.
Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın.
Yufkaların üzerine önce balıkları, balıkların üzerine de sebzeleri koyup sarın. Menarlarını iyice kapatın.
Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavada kızdırın. Yufkaya sarılı balıklarla arada çevirerek 10-12 dk kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.