Limon Soslu Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu KaridesLimon soslu karides Limon soslu karides Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet iri karides 125 ml sıvı yağ4 diş sarmısak 1 adet soğan 1 adet limon 1/4 demet maydanoz tuz karabiber Kabuklu deniz ürünlerini satın alırken canlı olmasına dikkat edin ![]() Hazırlanışı: Sarmısakları soyun, ince ince dilimleyip üzerlerine kaynar su dökün ve süzün Soğanları incecik kıyın![]() Limonu mümkün olduğunca ince soyun ve 5 yemek kaşığı suyunu sıkın Maydanozları yıkayıp kurutun Yapraklarını incecik kıyın Üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin![]() Karideslerin baş kısımlarını kesip soğuk suya tutun Mutfak tahtası üzerinde çok keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye kesin Bıçağın ucu ile ayıklayın Etli kısımlarına 1-2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Soğan ve sarmısakları kızgın yağda pembeleştirin Soğanlara karides, limon kabuğu ve kalan limon suyunu ilave edin![]() Isıya dayanıklı bir kaba alıp 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 5-7 dakika, karideslerin kabukları kırmızı olana kadar pişirin![]() Üzerine maydanoz serpip baget ekmekle servis yapın
|
|
|
|