Domates Soslu Fener Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Fener BalığıDomates soslu fener balığı Domates soslu fener balığı Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 533 kalori Malzemeler: 600 gr haşlanmış patates200 gr doğranmış domates (kutu)1 diş sarmısak 20 gr kurutulmuş domates (yağsız)10 gr salça10 ml zeytinyağı14 gr ketçap10 gr şeker1/2 demet fesleğen 4 fener balığının filetosu 2 kırmızı soğan 50 ml sıvı yağ1 dal biberiye 10 gr kapari12 adet siyah zeytin tuz karabiber Hazırlanışı: + Patatesleri soyun, dilimlere kesin ![]() + Domatesleri, sarmısak, kuru domates, salça, zeytinyağı, ketçap ve şeker ile püre haline getirin Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin Fesleğenlerin yarısının yapraklarını ince kıyıp, sosa ekleyin![]() + Filetoları soğuk suyla yıkayıp, kurulayın ![]() + Soğanları halka doğrayın Patates dilimlerininin iki tarafını da kızgın yağda kızartın Kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 1 dakika beraber kavurun Tuz ve biber ile tatlandırın![]() + Servis tabağına balıkları, sosu ve patatesleri yerleştirin ![]() + Üstünü kapari, zeytin, soğan ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|