![]() |
Domates Soslu Fener Balığı
Domates soslu fener balığı
Domates soslu fener balığı Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 533 kalori Malzemeler: 600 gr. haşlanmış patates 200 gr. doğranmış domates (kutu) 1 diş sarmısak 20 gr. kurutulmuş domates (yağsız) 10 gr. salça 10 ml. zeytinyağı 14 gr. ketçap 10 gr. şeker 1/2 demet fesleğen 4 fener balığının filetosu 2 kırmızı soğan 50 ml. sıvı yağ 1 dal biberiye 10 gr. kapari 12 adet siyah zeytin tuz karabiber Hazırlanışı: + Patatesleri soyun, dilimlere kesin. + Domatesleri, sarmısak, kuru domates, salça, zeytinyağı, ketçap ve şeker ile püre haline getirin. Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin. Fesleğenlerin yarısının yapraklarını ince kıyıp, sosa ekleyin. + Filetoları soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. + Soğanları halka doğrayın. Patates dilimlerininin iki tarafını da kızgın yağda kızartın. Kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 1 dakika beraber kavurun. Tuz ve biber ile tatlandırın. + Servis tabağına balıkları, sosu ve patatesleri yerleştirin. + Üstünü kapari, zeytin, soğan ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.