![]() |
Jöleli Somon Püre |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli Somon PüreJöleli somon püre Jöleli somon püre Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 sap limonotu 2 adet acı yeşil biber 20 gram taze zencefil 400 ml ![]() 100 ml ![]() 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı şeker 2 yaprak jelatin 300 gram somonfiletosu 1 adet taze soğan 2 tatlı kaşığı susamyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 tatlı kaşığı yeşil limon suyu 8 adet karabiber 1-2 sap taze kişniş tuz Beyazbiber Hazırlanışı: Bir gün önceden limonotunu ince ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() Zencefili soyup ince kıyın ![]() ![]() Jelatini 10 dakika soğuk suda bekletin, suyunu sıkıp ılık karışımın içine atın, karıştırarak eritin ![]() Zencefilli balık suyunu süzgeçten geçirin, soğumaya bırakın ![]() ![]() Şeffaf folyo ile üzerini kapatıp soğumaya bırakın ![]() Bir sonraki gün balık filetosunun üzerinde kalmış olabilecek kılçıkları temizleyin ![]() ![]() Taze soğanı temizleyin, sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince doğrayın ![]() Balıkla soğanı bir kapta susam yağı, sıvıyağ, limon suyu ve beyazbiber ile karıştırın ![]() ![]() Balık püresini 4 derin kalıba doldurup tersyüz ederek tabaklara çıkarın ![]() ![]() Balık püresinin tuz serpip kişniş yaprakları ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|