Mantarlı Dilbalığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı DilbalığıMantarlı dilbalığı Mantarlı dilbalığı Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram mantar 4 adet dilbalığı 2 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı sıvıyağ 120 gram soğan 20 gram tereyağı 100 ml portakal suyu150 gram süzme yoğurt 2 tatlı kaşığı nişasta 1 demet dereotu tuz karabiber acı kırmızı biber Hazırlanışı: Balıklara limon suyu gezdirip, tuzlayın Una bulayıp fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda her iki taraflarını kızartın Fırın tepsisine alın, kızartma yağını üzerlerine dökün, karabiber koyun 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 10-15 dakika pişirin![]() Diğer tarafta soğanları soyun küb şeklinde doğrayın, mantarları temizleyin Her ikisini kızgın yağda sularını çekene kadar kavurun![]() Portakal suyunu ilave edin Süzme yoğurdu katın Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın Bir taşım daha kaynatıp nişasta ile koyulaştırın Dereotunu kıyıp sosa katın Balıklarla servis yapın
|
|
|
|