![]() |
Kalamarlı Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamarlı PoğaçaKalamarlı poğaça Kalamarlı poğaça Hazırlama süresi 1 ![]() 16-18 adet Malzemeler: 1 kutu safran 650 gram un 100 gram margarin 100 gram tereyağı 3 adet yumurta 480 gram dondurulmuş kalamar 250 gram dondurulmuş midye 200 gram karides 350 gram sarı dolmalık biber 150 gram soğan 3 diş sarmısak 1/2 demet fesleğen 1/4 demet maydanoz 125 ml ![]() 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: 150 ml ![]() ![]() ![]() Un, margarin, tereyağı, safranlı su, tuz ve 2 adet yumurtayı bir kapta karıştırıp düzgün bir hamur haline getirin ![]() Unlanmış tezgahta iyice yoğurun ![]() ![]() Daha sonra hamuru ikiye bölüp her yarıyı tekrar iyice yoğurun ![]() Kalamar ve midyeleri çözülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanları minik küblere doğrayın ![]() ![]() Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın, 1/2 cm ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karides ve yeşillikleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru, unlanmış tezgahta 1/2 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan hamur parçalarını tezgahta tekrar yoğurup açın ![]() ![]() Kalan yumurtayı 3 yemek kaşığı su ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak veya ılık olarak ve sarmısaklı mayonez ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|