Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamarlı, poğaça

Kalamarlı Poğaça

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamarlı Poğaça



Kalamarlı poğaça
Kalamarlı poğaça

Hazırlama süresi 15 saat
16-18 adet
Malzemeler:

1 kutu safran
650 gram un
100 gram margarin
100 gram tereyağı
3 adet yumurta
480 gram dondurulmuş kalamar
250 gram dondurulmuş midye
200 gram karides
350 gram sarı dolmalık biber
150 gram soğan
3 diş sarmısak
1/2 demet fesleğen
1/4 demet maydanoz
125 ml sebze suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
150 ml suyu kaynatın, ateşten indirin Safranı suya koyup 15 dakika bekletin ve süzün
Un, margarin, tereyağı, safranlı su, tuz ve 2 adet yumurtayı bir kapta karıştırıp düzgün bir hamur haline getirin
Unlanmış tezgahta iyice yoğurun Hamuru şeffaf folyoya sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirin
Daha sonra hamuru ikiye bölüp her yarıyı tekrar iyice yoğurun
Kalamar ve midyeleri çözülmeye bırakın Karidesleri 10 dakika haşlayıp süzün Ayıkladıktan sonra 1 cm büyüklüğünde parçalara kesin
Soğanları minik küblere doğrayın Sarmısakları ezin
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın, 1/2 cm büyüklüğünde baklava biçiminde parçalara kesin Fesleğen ve maydanoz yapraklarını ince ince kıyın
Zeytinyağını kızdırın Soğan ve sarmısakları orta ateşte 2 dakika pembeleştirin Dolmalık biberleri katıp 1 dakika çevirin Sebze suyunu ilave edin Kalamar ve midyeleri koyun Ağzı açık olarak orta ateşte 10 dakika kaynatın
Karides ve yeşillikleri katın Tuz ve karabiberle tatlandırın 2 dakika daha pişirip süzün Suyunu bir tencereye alın Koyulaşana kadar kaynatın Deniz ürünlerini katıp soğumaya bırakın
Hamuru, unlanmış tezgahta 1/2 cm kalınlığında açın 12 cm çapında yuvarlaklar kesin
Kalan hamur parçalarını tezgahta tekrar yoğurup açın Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin
Kalan yumurtayı 3 yemek kaşığı su ile çırpın Her yuvarlak hamurun ortasına 15 yemek kaşığı karışımdan koyun Kenarlarına yumurta sürüp kapatın Açılmaması için kenarlarını bastırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın Poğaçaları dizip üzerlerine sulandırdığınız yumurtanın kalanını sürün 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak ve sarmısaklı mayonez ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.