![]() |
Kalamarlı Poğaça
Kalamarlı poğaça
Kalamarlı poğaça Hazırlama süresi 1.5 saat 16-18 adet Malzemeler: 1 kutu safran 650 gram un 100 gram margarin 100 gram tereyağı 3 adet yumurta 480 gram dondurulmuş kalamar 250 gram dondurulmuş midye 200 gram karides 350 gram sarı dolmalık biber 150 gram soğan 3 diş sarmısak 1/2 demet fesleğen 1/4 demet maydanoz 125 ml. sebze suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: 150 ml. suyu kaynatın, ateşten indirin. Safranı suya koyup 15 dakika bekletin ve süzün. Un, margarin, tereyağı, safranlı su, tuz ve 2 adet yumurtayı bir kapta karıştırıp düzgün bir hamur haline getirin. Unlanmış tezgahta iyice yoğurun. Hamuru şeffaf folyoya sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru ikiye bölüp her yarıyı tekrar iyice yoğurun. Kalamar ve midyeleri çözülmeye bırakın. Karidesleri 10 dakika haşlayıp süzün. Ayıkladıktan sonra 1 cm. büyüklüğünde parçalara kesin. Soğanları minik küblere doğrayın. Sarmısakları ezin. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın, 1/2 cm. büyüklüğünde baklava biçiminde parçalara kesin. Fesleğen ve maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarmısakları orta ateşte 2 dakika pembeleştirin. Dolmalık biberleri katıp 1 dakika çevirin. Sebze suyunu ilave edin. Kalamar ve midyeleri koyun. Ağzı açık olarak orta ateşte 10 dakika kaynatın. Karides ve yeşillikleri katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 2 dakika daha pişirip süzün. Suyunu bir tencereye alın. Koyulaşana kadar kaynatın. Deniz ürünlerini katıp soğumaya bırakın. Hamuru, unlanmış tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. 12 cm. çapında yuvarlaklar kesin. Kalan hamur parçalarını tezgahta tekrar yoğurup açın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Kalan yumurtayı 3 yemek kaşığı su ile çırpın. Her yuvarlak hamurun ortasına 1.5 yemek kaşığı karışımdan koyun. Kenarlarına yumurta sürüp kapatın. Açılmaması için kenarlarını bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Poğaçaları dizip üzerlerine sulandırdığınız yumurtanın kalanını sürün. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak ve sarmısaklı mayonez ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.