ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalamarlı Poğaça (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780760)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:48 PM

Kalamarlı Poğaça
 
Kalamarlı poğaça
Kalamarlı poğaça

Hazırlama süresi 1.5 saat
16-18 adet
Malzemeler:

1 kutu safran
650 gram un
100 gram margarin
100 gram tereyağı
3 adet yumurta
480 gram dondurulmuş kalamar
250 gram dondurulmuş midye
200 gram karides
350 gram sarı dolmalık biber
150 gram soğan
3 diş sarmısak
1/2 demet fesleğen
1/4 demet maydanoz
125 ml. sebze suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
150 ml. suyu kaynatın, ateşten indirin. Safranı suya koyup 15 dakika bekletin ve süzün.
Un, margarin, tereyağı, safranlı su, tuz ve 2 adet yumurtayı bir kapta karıştırıp düzgün bir hamur haline getirin.
Unlanmış tezgahta iyice yoğurun. Hamuru şeffaf folyoya sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra hamuru ikiye bölüp her yarıyı tekrar iyice yoğurun.
Kalamar ve midyeleri çözülmeye bırakın. Karidesleri 10 dakika haşlayıp süzün. Ayıkladıktan sonra 1 cm. büyüklüğünde parçalara kesin.
Soğanları minik küblere doğrayın. Sarmısakları ezin.
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkartın, 1/2 cm. büyüklüğünde baklava biçiminde parçalara kesin. Fesleğen ve maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Zeytinyağını kızdırın. Soğan ve sarmısakları orta ateşte 2 dakika pembeleştirin. Dolmalık biberleri katıp 1 dakika çevirin. Sebze suyunu ilave edin. Kalamar ve midyeleri koyun. Ağzı açık olarak orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Karides ve yeşillikleri katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 2 dakika daha pişirip süzün. Suyunu bir tencereye alın. Koyulaşana kadar kaynatın. Deniz ürünlerini katıp soğumaya bırakın.
Hamuru, unlanmış tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. 12 cm. çapında yuvarlaklar kesin.
Kalan hamur parçalarını tezgahta tekrar yoğurup açın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
Kalan yumurtayı 3 yemek kaşığı su ile çırpın. Her yuvarlak hamurun ortasına 1.5 yemek kaşığı karışımdan koyun. Kenarlarına yumurta sürüp kapatın. Açılmaması için kenarlarını bastırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Poğaçaları dizip üzerlerine sulandırdığınız yumurtanın kalanını sürün. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.
Sıcak veya ılık olarak ve sarmısaklı mayonez ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.