Karidesli Avakoda Püresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Avakoda PüresiKaridesli avakoda püresi Karidesli avakoda püresi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 3 adet olgun avakado 5 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarmısak 100 gram krema 1/2 adet kırmızı soğan 1/2 demet tere 3 sap dereotu 250 gram karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Avokadoları ikiye bölün Çekirdeklerini çıkarın ve meyvenin etini bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırın 4 yarım avokadonun kabuğunu saklayın Çıkardığınız avokado içini bir kaseye alın![]() Sarmısağı soyup ince kıyın Avokado ve sarmısağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin Kremayı içine karıştırın![]() Soğanı ve tereyi ince kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını süs için bir kenara ayırın ![]() Dereotu yapraklarını ince kıyın Soğan, dereotu, kıyılmış tere ve karidesleri bir kasede karıştırın![]() Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ile tadlandırın ![]() Avokado püresini yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve sakladığınız avokado kabuklarının içine sıkın ![]() Karidesleri malzemenin üzerine yerleştirin ![]() Servisten önce ayırdığınız tere ile süsleyin ![]() Yeterli olgunluğa erişmiş avokadolar, üzerlerine parmakla basıldığında içe doğru çökerler Avokado pürenizi bir süre saklamakisterseniz üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin ve buzdolabına koyun
|
|
|
|