Karidesli Lahana Topları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Lahana ToplarıKaridesli lahana topları Karidesli lahana topları Hazırlama süresi 45 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 10 adet jumbo karides 1 yemek kaşığı limon suyu tuz 350 ml kremşanti1 adet arpacık soğanı 20 gram tereyağı 12 adet lahana yaprağı Hazırlanışı: Karidesleri ayıklayıp kabuklarını bir kenara ayırın, etlerini küb şeklinde doğrayıp yarısını tuzlayın ve 5 dakika buzlukta bekletin ![]() Soğutmuş olduğunuz karidesleri, 50 ml kremşanti ile mikserde püre haline getirin![]() Kalan kremşanti ve karidesleri tahta kaşıkla ilave edin Tuz ve biber ekip soğuk bir yerde bekletin![]() Soğanı küb şeklinde doğrayın, tereyağında kavurup karides kabuklarını ekleyin 2-3 dakika pişirip 1/4 su bardağı su ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşten alın 15-20 dakika demlenmesi içini bekletin![]() Lahana yapraklarını 3-4 dakika blanşe ettikten sonra kurulayın ![]() Yaprakların üzerine karides püresi koyup kapatın Topları, yaprakları blanşe ettiğiniz suda kaynatmadan pişirin![]() Sosu süzgeçten geçirip tekrar kaynatın, Limon suyu, tuz ve biber ile tatlandırın Gerekiyorsa biraz suyunu çektirin Lahana toplarını sos ile beraber servis yapın
|
|
|
|