Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
folyoda, kuzu

Folyoda Kuzu But

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Folyoda Kuzu But



Folyoda kuzu but
Folyoda kuzu but

Hazırlama süresi 35 saat
12 kişilik
Malzemeler:

2 adet kemiksiz kuzu but
4 yemek kaşığı hardal
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı yeşillik
200 gram körpe havuç
300 gram soğan
800 ml et suyu
200 ml kırmızı şarap
3-4 yemek kaşığı nişasta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Butların her birini hardal, ezilmiş sarımsak, yeşillik, tuz ve karabiber ile ovun Birer büyük folyo üzerine koyup derince bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin
Sebzeleri ayıklayıp küb şeklinde doğrayın ve butların üzerine bölüştürün 400 ml et suyu ve kırmızı şarabı da ilave edip alimunyum folyoları kapatın
220 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2 Rafında 3 saat pişirin 1 saat sonra ısıyı 180 dereceye indirin
Etleri alüminyum folyolardan çıkarıp 15 dk dinlendirin
Sebzeleri kızartma suyu ve 400 ml et suyu ile kaynatın, püre haline getirip süzgeçten geçirin
Sosu bir kez daha kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp nişasta ile koyulaştırın Etleri kesip sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.