Folyoda Kuzu But |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Folyoda Kuzu ButFolyoda kuzu but Folyoda kuzu but Hazırlama süresi 3 5 saat12 kişilik Malzemeler: 2 adet kemiksiz kuzu but 4 yemek kaşığı hardal 3 diş sarmısak 3 yemek kaşığı yeşillik 200 gram körpe havuç 300 gram soğan 800 ml et suyu200 ml kırmızı şarap3-4 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Butların her birini hardal, ezilmiş sarımsak, yeşillik, tuz ve karabiber ile ovun Birer büyük folyo üzerine koyup derince bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin![]() Sebzeleri ayıklayıp küb şeklinde doğrayın ve butların üzerine bölüştürün 400 ml et suyu ve kırmızı şarabı da ilave edip alimunyum folyoları kapatın![]() 220 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2 Rafında 3 saat pişirin 1 saat sonra ısıyı 180 dereceye indirin![]() Etleri alüminyum folyolardan çıkarıp 15 dk dinlendirin ![]() Sebzeleri kızartma suyu ve 400 ml et suyu ile kaynatın, püre haline getirip süzgeçten geçirin ![]() Sosu bir kez daha kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp nişasta ile koyulaştırın Etleri kesip sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|