![]() |
Folyoda Kuzu But
Folyoda kuzu but
Folyoda kuzu but Hazırlama süresi 3.5 saat 12 kişilik Malzemeler: 2 adet kemiksiz kuzu but 4 yemek kaşığı hardal 3 diş sarmısak 3 yemek kaşığı yeşillik 200 gram körpe havuç 300 gram soğan 800 ml. et suyu 200 ml. kırmızı şarap 3-4 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Butların her birini hardal, ezilmiş sarımsak, yeşillik, tuz ve karabiber ile ovun. Birer büyük folyo üzerine koyup derince bir fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Sebzeleri ayıklayıp küb şeklinde doğrayın ve butların üzerine bölüştürün. 400 ml et suyu ve kırmızı şarabı da ilave edip alimunyum folyoları kapatın. 220 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2. Rafında 3 saat pişirin. 1 saat sonra ısıyı 180 dereceye indirin. Etleri alüminyum folyolardan çıkarıp 15 dk dinlendirin. Sebzeleri kızartma suyu ve 400 ml et suyu ile kaynatın, püre haline getirip süzgeçten geçirin. Sosu bir kez daha kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp nişasta ile koyulaştırın. Etleri kesip sosla birlikte servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.