Körili Fener Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Fener BalığıKörili fener balığı Körili fener balığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 450 gram Rezene 80 gram siyah zeytin (çekirdekli) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı köri 1 yemek kaşığı kimyon 1 adet fener balığı 1 adet limonun suyu 30 gram file badem 1 yemek kaşığı köri 100 gram tereyağı 30 gram kuru üzüm 1 yemek kaşığı bal 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı galeta unu 250 gram soğan 400 ml soyulmuş konserve domates150 gram taze soğan 100 litre beyaz şarap tuz karabiber Hazırlanışı: Tereyağı için bademleri irice kıyın, yapışmaz yüzeyli tavada esmerleşinceye kadar kavurun Tereyağı ve köri karışımını mikserle 2 dakika köpürene kadar çırpın Badem, kuru üzüm, bal, yumurta sarısı ve galeta ununu da tereyağına katıp karıştırın Tereyağına rulo şekli verin, folyoya sarın ve 3 saat soğutun![]() Patatesleri kabuklu olarak kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın Suyunu döküp soğumaya bırakın ve kabuklarını soyun![]() Soğanları soyun ve ince dilimleyin Rezeneyi yıkayın, ikiye bölün ve koçanını kesip çıkarın Şeritler halinde doğrayın Domatesleri bir süzgeçte süzün ve ezin Zeytinlerin çekirdeğini çıkarın Taze soğanları yıkayıp ayıklayın ve ince ince dilimleyin![]() Zeytinyağını bir tavada kızdırın İçinde soğanları hafifçe kavurun Rezene ve domatesleri ilave edin![]() Köri, kimyon, tuz ve karabiber ile baharatlandırın Şarap ve 300 ml su ilave edip, üstü açık olarak 10 dakika pişirin![]() Balığı limon suyu ile ovalayın, tuzlayın ve kızartma tavasındaki sebzenin üzerine koyun Önceden 160ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 25 dakika pişirin 15 dakika sonunda patatesleri ekleyin ve fırından almadan 3 dakika önce zeytinleri katın![]() Körili tereyağını folyosundan çıkarın, ince dilimleyin ve balığın üzerine yerleştirin Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında 1-2 dakika ızgara edin![]() Önceden ısıtılmış servis tabağına sebze ve patateslerle birlikte koyup servis edin
|
|
|
|