|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| iftar, resimli, tarifleri, yemekleri |
İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimliİftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli İftar yemekleri Resimli , Resimli İftar Yemekleri İftar yemekleri Tarifleri Resimli Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)tuz 500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)Fırın Kebabı Tarifi Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg kemikli kuzu budu – 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin![]() 2 Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat Kabak Çiçeği Dolması ![]() Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği 2 kuru soğan 3-4 diş sarımsak 1,5 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı çam fıstığı 3 çorba kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin Yıkayıp süzün Soğanları soyup incecik doğrayın Sarımsakları kıyın Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi ![]() Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tutam kuru adaçayı yaprağı 1 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı : 1 Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın Biberiye yapraklarını dalından sıyırın Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın![]() 2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar |
|
|
|