ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781114)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:17 PM

İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli
 
İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli
İftar Yemekleri Resimli - İftar Yemekleri Tarifleri Resimli

İftar yemekleri Resimli ,
Resimli İftar Yemekleri
İftar yemekleri Tarifleri Resimli

Fırın Kebabı Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri:-1,6 kg. kemikli kuzu budu
200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
tuz
500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)

Fırın Kebabı Tarifi
Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:-1,6 kg. kemikli kuzu budu – 200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz 500 gr. domates (3 ‘ünün kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak

Yapılışı:1. Eti bir kaba koyun. Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın. Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin.
2. Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın. Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, düzgünce yayın. Üzerlerini domates dilimleri ile kaplayın. Tepsiyi fırına sürüp domateslerin üzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat

Kabak Çiçeği Dolması

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Yapılışı
Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak çiçeği
2 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1,5 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı : 1 pirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş üzümü, tuz ve baharatı pirince

Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru adaçayı yaprağı
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı : 1. Marinatı (terbiye) hazırlamak için zeytinyağını bir kâseye koyun. Adaçayı yapraklarını yağın içine ufalayın. Biberiye yapraklarını dalından sıyırın. Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırın.
2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın. Etleri bir tabağa dizip üzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.