Fesleğen Soslu Kalkan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu KalkanFesleğen soslu kalkan Fesleğen soslu kalkan Hazırlama süresi 35 dk 4 kişilik Malzemeler: 600 gram kalkan fileto 1 adet limonun suyu 500 gram patates 50 gram minik soğan 250 ml sebze suyu5 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml kremşanti1/2 demet fesleğen tuz karabiber Balıklar çok çabuk pişerler Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir Hazırlanışı: Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın Soğanları soyun şeritlere kesin![]() 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin Sebze suyu ve kremşanti ilave edip 15 dakika hafif hafif kaynatın![]() Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun![]() Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada her iki taraflarını 4-5 dakika kızartın![]() Fesleğenli sosla servis yapın Yanında domates sunabilirsiniz
|
|
|
|