|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| brokoli, hazırlanışı, malzemesi, sebze, soteli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Soteli Brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEt soteli brokoli Et soteli brokoli Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram sığır fileto 500 gram brokoli 300 gram havuç 20 gram zencefil 1 demet taze soğan 2 diş sarmısak 1 adet acı küçük kırmızı biber 60 ml soya sosu30 gram nişasta 75 ml sıvı yağ120 gram ketçap 400 ml sebze suyu40 gram yer fıstığı Hazırlanışı: Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın ![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere kesin![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere bölün![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm uzunluğunda parçalara kesin![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml soya sosu, sonra nişasta ile marine edin![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml sıvı yağı kızdırın![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin![]() 30 ml soya sosu ve ketçap ile tatlandırın![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere kesin![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere bölün![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm uzunluğunda parçalara kesin![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml soya sosu, sonra nişasta ile marine edin![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml sıvı yağı kızdırın![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin![]() 30 ml soya sosu ve ketçap ile tatlandırın![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın Brokolinin çiçeklerini küçük parçalara ayırın![]() Gövdesini soyun, uzunlamasına ikiye ayırın 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere kesin![]() Havucu soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin, 1/2 cm kalınlığında çapraz dilimlere bölün![]() Taze soğanları temizleyin, 3 cm uzunluğunda parçalara kesin![]() Sarmısak ve zencefili soyun ince kıyın ![]() Kırmızı biberi çekirdekleri ile birlikte ince halka şeklinde doğrayın ![]() İnce şerit kesilmiş sığır filetolarını ilk önce 30 ml soya sosu, sonra nişasta ile marine edin![]() Wok veya büyükçe bir tavada 30 ml sıvı yağı kızdırın![]() Brokoli ve havucu 5 dakika yağda karıştırarak kavurun ![]() Taze soğanları brokoliye ilave edin, 2 dakika daha kavurup sebzeleri tavadan çıkartın ![]() Aynı tavaya 45 ml yağ ilave edip sığır filetolarını kavurun![]() Zencefil, sarmısak ve biberi ekleyip bir süre daha kavurun ![]() Sebzeler ve sebze suyunu etlere ilave edin, kaynatın Üstü açık olarak 3-5 dakika pişirin![]() 30 ml soya sosu ve ketçap ile tatlandırın![]() Üzerine fıstıkları serpip pilav ile servis yapın
|
|
|
|