|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, sebze, soslu, tabağı, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurt |
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYoğurt soslu sebze tabağı Yoğurt soslu sebze tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik 234 kalori Malzemeler: 500 gram bebe havucu 400 gram taze fasulye 2 adet yumurta 2 diş sarmısak 300 gram süzme yoğurt 2 tatlı kaşığı köri 1-2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 kilogram ıspanak 1 kilogram karnıbahar 300 gram light yoğurt 50 gram ayçekirdeği 1 demet taze soğan tuz Süs için: Ispanakları kepçeyle top yapın Blanşe edilmiş yapraklarla sarın Fasulyeleri demet halinde servis yapın![]() Hazırlanışı: Yıkadığınız ıspanağın 15 yaprağını ayırın Kalanını haşlayın Suyunu sıkıp iri iri kıyın Tuzla tatlandırın![]() 15 yaprağı tuzlu suda blanşe edin ve kağıda yayın ![]() Fasulyeleri ayıklayın, mutfak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın ![]() Light yoğurdu süzün ![]() Ayçekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin ![]() Taze soğanları incecik kıyın Sarmısakları ezin![]() Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla karıştırın ![]() Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın Tuz ve şeker ile tatlandırın![]() Pişmiş yumurtaları ince kıyın Yarısını sosa karıştırın![]() Havuç, fasulye ve karnabaharı tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin ![]() Ispanak toplarını delikli kapta benmaride ısıtın ![]() Sebzeleri süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin ![]() Kalan soğanları, kavrulmuş ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın Kalan sosu yanında sunun
|
|
|
|