![]() |
Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurt soslu sebze tabağı
Yoğurt soslu sebze tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik 234 kalori Malzemeler: 500 gram bebe havucu 400 gram taze fasulye 2 adet yumurta 2 diş sarmısak 300 gram süzme yoğurt 2 tatlı kaşığı köri 1-2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 kilogram ıspanak 1 kilogram karnıbahar 300 gram light yoğurt 50 gram ayçekirdeği 1 demet taze soğan tuz Süs için: Ispanakları kepçeyle top yapın. Blanşe edilmiş yapraklarla sarın. Fasulyeleri demet halinde servis yapın. Hazırlanışı: Yıkadığınız ıspanağın 15 yaprağını ayırın. Kalanını haşlayın. Suyunu sıkıp iri iri kıyın. Tuzla tatlandırın. 15 yaprağı tuzlu suda blanşe edin ve kağıda yayın. Fasulyeleri ayıklayın, mutfak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın. Light yoğurdu süzün. Ayçekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin. Taze soğanları incecik kıyın. Sarmısakları ezin. Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla karıştırın. Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın. Tuz ve şeker ile tatlandırın. Pişmiş yumurtaları ince kıyın. Yarısını sosa karıştırın. Havuç, fasulye ve karnabaharı tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin. Ispanak toplarını delikli kapta benmaride ısıtın. Sebzeleri süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin. Kalan soğanları, kavrulmuş ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın. Kalan sosu yanında sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.