ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781602)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:47 PM

Yoğurt Soslu Sebze Tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Yoğurt soslu sebze tabağı
Yoğurt soslu sebze tabağı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4-6 kişilik
234 kalori Malzemeler:

500 gram bebe havucu
400 gram taze fasulye
2 adet yumurta
2 diş sarmısak
300 gram süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
1-2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 kilogram ıspanak
1 kilogram karnıbahar
300 gram light yoğurt
50 gram ayçekirdeği
1 demet taze soğan
tuz

Süs için: Ispanakları kepçeyle top yapın. Blanşe edilmiş yapraklarla sarın. Fasulyeleri demet halinde servis yapın.

Hazırlanışı:
Yıkadığınız ıspanağın 15 yaprağını ayırın. Kalanını haşlayın. Suyunu sıkıp iri iri kıyın. Tuzla tatlandırın.
15 yaprağı tuzlu suda blanşe edin ve kağıda yayın.
Fasulyeleri ayıklayın, mutfak ipliği ile bağlayıp 6 demet yapın.
Light yoğurdu süzün.
Ayçekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin.
Taze soğanları incecik kıyın. Sarmısakları ezin.
Süzdüğünüz yoğurdu süzme yoğurtla karıştırın.
Sarmısak, soğanların 2/3si, köri ve kimyonu katın. Tuz ve şeker ile tatlandırın.
Pişmiş yumurtaları ince kıyın. Yarısını sosa karıştırın.
Havuç, fasulye ve karnabaharı tuzlu suda, ağzı kapalı olarak 10-12 dakika pişirin.
Ispanak toplarını delikli kapta benmaride ısıtın.
Sebzeleri süzülmüş olarak tabağa alın ve sosun bir miktarını üzerlerine gezdirin.
Kalan soğanları, kavrulmuş ayçiçeği çekirdeklerini ve kıyılmış yumurtaları da serptikten sonra servis yapın. Kalan sosu yanında sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.