|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, lahana, malzemesi, sarması, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri, yoğurtlu |
Yoğurtlu Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYoğurtlu lahana sarması Yoğurtlu lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 150 gram yoğurt 100 gram pirinç 1 adet soğan 500 gram mantar 6 yemek kaşığı sıvıyağ 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 adet yumurta 1 demet maydanoz 400 ml tavuk suyu2-3 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Lahananın sap kısmını koni şeklinde oyarak çıkartıp kaynamakta olan tuzlu suya koyun 5 dakika haşlayın Üst yapraklarından 12 adet ayırın Yaprakları soğuk suya tutup bir kağıt havlu üzerine alın ve kurulayın Kalanını başka şekilde değerlendirin![]() Pirinci kaynamakta olan 250 ml tuzlu suyla birlikte bir taşım kaynatın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın Bir süzgece alıp soğuk suya tutun![]() Soğanı küb şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin Her ikisini de 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun Maydanoz yapraklarını kıyın![]() Mantarların yarısını, peynir, yumurta ve maydanozun yarısı ile birlikte pirince ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Her bir sarma için 3 adet lahana yaprağını üst üste koyun, hazırladığınız içi üzerine yerleştirin ve sarıp kürdanla tutturun ![]() 4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp sarmaların her taraflarını kızartın 200 ml tavuk suyu ilave edip 1 saat ağzı kapalı olarak için için pişirin Pişirirken ara sıra kalan tavuk suyunu ilave edin![]() Pişme süresinin sonunda sarmaları tencereden çıkartın Üzerleri kapalı olarak sıcak tutun Kalan suyu yoğurt, kalan soğan-mantar karışımı ile kaynatın Nişasta ile koyulaştırın Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz serpin
|
|
|
|