![]() |
Yoğurtlu Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yoğurtlu lahana sarması
Yoğurtlu lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 150 gram yoğurt 100 gram pirinç 1 adet soğan 500 gram mantar 6 yemek kaşığı sıvıyağ 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 adet yumurta 1 demet maydanoz 400 ml. tavuk suyu 2-3 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Lahananın sap kısmını koni şeklinde oyarak çıkartıp kaynamakta olan tuzlu suya koyun. 5 dakika haşlayın. Üst yapraklarından 12 adet ayırın. Yaprakları soğuk suya tutup bir kağıt havlu üzerine alın ve kurulayın. Kalanını başka şekilde değerlendirin. Pirinci kaynamakta olan 250 ml. tuzlu suyla birlikte bir taşım kaynatın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Bir süzgece alıp soğuk suya tutun. Soğanı küb şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin. Her ikisini de 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Maydanoz yapraklarını kıyın. Mantarların yarısını, peynir, yumurta ve maydanozun yarısı ile birlikte pirince ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Her bir sarma için 3 adet lahana yaprağını üst üste koyun, hazırladığınız içi üzerine yerleştirin ve sarıp kürdanla tutturun. 4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp sarmaların her taraflarını kızartın. 200 ml. tavuk suyu ilave edip 1 saat ağzı kapalı olarak için için pişirin. Pişirirken ara sıra kalan tavuk suyunu ilave edin. Pişme süresinin sonunda sarmaları tencereden çıkartın. Üzerleri kapalı olarak sıcak tutun. Kalan suyu yoğurt, kalan soğan-mantar karışımı ile kaynatın. Nişasta ile koyulaştırın. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.