|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri, şinitzel |
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebze şinitzel Sebze şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dk 2 kişilik 300 kalori Malzemeler: 150 gram patates 1 adet sarıs beyazı ayrılmış yumurta 100 gram havuç 150 gram kereviz 1/2 adet pırasa 40 gram tereyağı 1 tutam toz kişniş 1 tutam köri 1 tutam acı kırmızı biber 1 sap kekik 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz muskat tuz Hazırlanışı: Patatesleri soymadan haşlayın Soyun ve püre haline getirin Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat ile yoğurup düzgün bir hamur elde edin![]() Havuç ve kereviz soyun Her ikisini de iri iri rendeleyin Pırasayı ayıklayın, yıkayın ve ince şeritlere kesin Hepsini 10 gr tereyağında 2-3 dakika çevirin Tuz, karabiber, kişniş, köri ve acı kırmızı biber ile tatlandırın![]() Kekik yapraklarını saplarından koparın ve sebzeli karışıma katıp karışım suyunu şekene kadar pişirin Maydanoz ekleyip hepsini patatesli hamura karıştırın Yumurta akını bir tutam tuz ile katı çırpıp karışıma katın![]() Hamurdan yassı şinitzeller yapın 30 gr tereyağında ve yapışmaz yüzeyli tavada her iki taraflarını altın sarısı kızartın İnce doğranmış salatalık ile servis yapın
|
|
|
|