![]() |
Sebze Şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Sebze şinitzel
Sebze şinitzel Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dk 2 kişilik 300 kalori Malzemeler: 150 gram patates 1 adet sarıs beyazı ayrılmış yumurta 100 gram havuç 150 gram kereviz 1/2 adet pırasa 40 gram tereyağı 1 tutam toz kişniş 1 tutam köri 1 tutam acı kırmızı biber 1 sap kekik 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz muskat tuz Hazırlanışı: Patatesleri soymadan haşlayın. Soyun ve püre haline getirin. Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat ile yoğurup düzgün bir hamur elde edin. Havuç ve kereviz soyun. Her ikisini de iri iri rendeleyin. Pırasayı ayıklayın, yıkayın ve ince şeritlere kesin. Hepsini 10 gr. tereyağında 2-3 dakika çevirin. Tuz, karabiber, kişniş, köri ve acı kırmızı biber ile tatlandırın. Kekik yapraklarını saplarından koparın ve sebzeli karışıma katıp karışım suyunu şekene kadar pişirin. Maydanoz ekleyip hepsini patatesli hamura karıştırın. Yumurta akını bir tutam tuz ile katı çırpıp karışıma katın. Hamurdan yassı şinitzeller yapın. 30 gr. tereyağında ve yapışmaz yüzeyli tavada her iki taraflarını altın sarısı kızartın. İnce doğranmış salatalık ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.