|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, lahana, malzemesi, sarması, sebze, tahinli, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTahinli lahana sarması Tahinli lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 105 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 200 gram pirinç 2 adet soğan 1 çay bardağı tahin (80 gr) 1 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1 su bardağı haşlanmış nohut Tahinli sos malzemesi için: 2 çay bardağı tahin 4 diş sarmısak 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın 1-1,5 litre suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzdürün![]() Nohutu blendırdan geçirin Soğanları soyup ince kıyın Pirinci yıkayın Domatesi soyup küb doğrayın Pirinç, domates, soğan, nohut, tahin ve salçayı bir kaba koyup beş dakika yoğurun Hazırladığınız içle lahanaları sarın![]() Sarmaları yayvan bir tencereye dizip 1 litre su ekleyin ve üzerine porselen bir tabak koyun Kısık ateşte 40 dakika pişirin![]() Sarmısağı soyup dövün Sos için tahin, sarmısak, limon suyu ve kimyonu karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın 2 yemek kaşığı su ekleyip blendırda iyice ezin![]() Sarmaları servis tabağına alın, sosu sarmaların üzerine döküp servis yapın
|
|
|
|