![]() |
Tahinli Lahana Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tahinli lahana sarması
Tahinli lahana sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 105 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 200 gram pirinç 2 adet soğan 1 çay bardağı tahin (80 gr) 1 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1 su bardağı haşlanmış nohut Tahinli sos malzemesi için: 2 çay bardağı tahin 4 diş sarmısak 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. 1-1,5 litre suda 20 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. Nohutu blendırdan geçirin. Soğanları soyup ince kıyın. Pirinci yıkayın. Domatesi soyup küb doğrayın. Pirinç, domates, soğan, nohut, tahin ve salçayı bir kaba koyup beş dakika yoğurun. Hazırladığınız içle lahanaları sarın. Sarmaları yayvan bir tencereye dizip 1 litre su ekleyin ve üzerine porselen bir tabak koyun. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Sarmısağı soyup dövün. Sos için tahin, sarmısak, limon suyu ve kimyonu karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. 2 yemek kaşığı su ekleyip blendırda iyice ezin. Sarmaları servis tabağına alın, sosu sarmaların üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.