Korsika Usulü Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Korsika Usulü Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKorsika usulü patates tava Korsika usulü patates tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram küçük patates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram kabak 1 dal biberiye 1 dal taze kekik 100 gram koyun peyniri 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber 2 sap taze soğan 1 diş sarmısak 100 gram siyah zeytin tuz karabiber Akdeniz mutfağına ait fast-food niteliğindeki bu patates tava aromasını, taze otlar ve koyun peynirinden alır Hazırlanışı: Patatesleri suda iyice temizleyin ve dörde bölün 2 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın Sık sık çevirerek patatesleri 10 dakika kızartın![]() Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdek kısımlarını çıkartın, 3 cm iriliğinde doğrayın Patateslere ilave ederek birlikte kavurun![]() Kabağı 1 cm kalınlığında dilimleyin Taze soğanı temizleyip doğrayın Kabak ve soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavaya ilave ederek 5 dakika daha kavurun![]() Biberiye ve kekiğin yapraklarını ince ince kıyın Sarmısağı soyup ince kıyın Peyniri 1 cm iriliğinde küb küb doğrayın Kavurma işlemi bitmeye yakın biberiye, kekik, sarmısak, zeytin ve peyniri de ilave edin![]() Tavayı ocaktan alın Bol tuz, karabiber ve muskatla tadlandırın ve servis yapın
|
|
|
|