![]() |
Korsika Usulü Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Korsika usulü patates tava
Korsika usulü patates tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram küçük patates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram kabak 1 dal biberiye 1 dal taze kekik 100 gram koyun peyniri 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber 2 sap taze soğan 1 diş sarmısak 100 gram siyah zeytin tuz karabiber Akdeniz mutfağına ait fast-food niteliğindeki bu patates tava aromasını, taze otlar ve koyun peynirinden alır. Hazırlanışı: Patatesleri suda iyice temizleyin ve dörde bölün. 2 yemek kaşığı zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın. Sık sık çevirerek patatesleri 10 dakika kızartın. Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdek kısımlarını çıkartın, 3 cm. iriliğinde doğrayın. Patateslere ilave ederek birlikte kavurun. Kabağı 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Taze soğanı temizleyip doğrayın. Kabak ve soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavaya ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Biberiye ve kekiğin yapraklarını ince ince kıyın. Sarmısağı soyup ince kıyın. Peyniri 1 cm. iriliğinde küb küb doğrayın. Kavurma işlemi bitmeye yakın biberiye, kekik, sarmısak, zeytin ve peyniri de ilave edin. Tavayı ocaktan alın. Bol tuz, karabiber ve muskatla tadlandırın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.