|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, havuçlu, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHavuçlu graten Havuçlu graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 gram alabaş 500 gram kalın havuç 150 ml süt200 gram kıyma 2 adet yumurta 6 dal maydanoz tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Alabaşı soyun, dörde bölün ve 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Havuçları kazıyıp aynı kalınlıkta verevine dilimleyin Alabaşla havucu 30 cm çapında yağlanmış bir fırın kabına (veya 18 cm çapında 2 fırın kabına) birbiri ardına dizin Süt, krema ve yumurtaları çırpın Tuz, karabiber, muskat ilave edip karıştırın Yumurtalı sütü sebzelerin üzerine gezdirin ve önceden 2000de ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 40 dakika fırınlayın Fırını söndürüp tepsiyi 5 dakika sıcak fırında dinlendirin Bu sırada maydanozu yıkayın, kurulayıp sebzelerin üzerine yerleştirin
|
|
|
|