Hindi İçli Kabak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi İçli Kabak Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHindi içli kabak graten Hindi içli kabak graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet orta boy kabak 200 gram hindi göğüs eti 2 dilim tost ekmeği 6 yemek kaşığı kremşanti 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 10 gram margarin 1 kutu konserve parça domates 125 ml et suyu1/2 tatlı kaşığı kekik 100 gram taze kaşar peyniri tuz karabiber Püre haline getirdiğiniz hindi etini kabakların içine duldururken krema sıkma torbası kullanın Hazırlanışı: Kabakları uzunlamalarına ikiye kesip içlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkartın İçleri kıyın ve 10 gr margarinde çevirin![]() Tost ekmeğinin kenarlarını çıkarıp hindi etiyle birlikte küb şeklinde doğrayın Kremşanti ve yumurtalarla karıştırıp mikserde püre haline getirin Tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile tatlandırın![]() Hazırladığınız püreyi kabakların içine sıkın Kabak içi ve parça domatesleri et suyu ile birlikte kızartma tenceresinde kaynatın Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın Kabakları ısıya dayanıklı bir kaba koyun Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin 200ø sıcaklıktaki fırının en alt rafında 15 dakika pişirip üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin Fırının üstten 2 rafında 15 dakika daha pişirip servis yapın
|
|
|
|