Patates Kaplamalı Mantar Yahnisi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemes |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Kaplamalı Mantar Yahnisi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesPatates kaplamalı mantar yahnisi Patates kaplamalı mantar yahnisi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemes Hazırlama süresi 1 saat 45 4 kişilik Malzemeler: 750 gram orta boy mantar 30 gram kapari 100 ml sebze suyu1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 500 gram patates 40 gram tereyağı 60 gram permasan 200 gram arpacık soğan 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Soğanları soyun ve diplerinden ayırmadan dörde bölün Mantarları temizleyip yarıya bölün![]() Büyük bir tavada 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını kızdırın, soğan ve mantarların yarısını karıştırarak 5 dakika kızartın ![]() Tavadan çıkarıp kalan mantar ve soğanı kalan 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağında aynı şekilde kızartın ![]() Mantarları domates salçası, süzülmüş kapari, kırmızı şarap ve sebze suyu ile tavada karıştırın Kimyon tohumu, kişniş tohumu, tuz ve karabiber katın Oval ve alçak kenarlı seramik bir fırın kabına yerleştirin![]() Patatesleri iyice yıkayın ve soymadan 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Tuzlu kaynar suya atıp bir taşım kaynatın 5 dakika daha haşlayın![]() Patatesleri süzün, soğuk sudan geçirin ve kağıt mutfak havlusu ile fazla suyunu alın ![]() 40 gr tereyağını eritin Muskat ile tadlandırın Mantarı peynirle karıştırın Patatesleri üst üste bindirecek şekilde mantarın üzerine yerleştirin![]() Tuzlayın, üzerine fırça ile muskatlı tereyağı karışımından sürün 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 45 dakika fırınlayın Arada sırada, elinizdeki tereyağı bitinceye kadar patateslerin üzerine sürün
|
|
|
|