|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| enginar, fırında, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırında Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında enginar Fırında enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram taze patates TAT enginar kalbi 2 yemek kaşığı limon suyu 250 gram çeri domates 15 yemek kaşığı zeytinyağı 5 diş taze sarmısak 3 dal biberiye 1 adet defne yaprağı 550 ml sebze suyu1 demet maydanoz 250 gram arpacık soğan Kaya tuzu karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ikiye bölün Patatesleri soyup yıkayın ve süzdürün Enginar kalplerini limon suyunda bekletin Domatesleri yıkayın Sarmısakların saplarını kesin![]() Fırını tepsisi ile birlikte 200øye ısıtın Enginarları iyice süzdürüp ikiye bölün 10 yemek kaşığı zeytinyağını fırın tepsisine dökün![]() Soğan, patates, enginar, sarmısak, biberiye ve defne yaprağını tepsiye yayın Tuz ve karabiberle tatalandırın![]() Sebzeleri arada çevirerek 50 dakika, ısıtılmış fırında pişirin 20 dakikada sebze suyunu ve kalan zeytinyağını ilave edin Pişme süresinin bitimine 10 dakika kala domatesleri katın
|
|
|
|