![]() |
Fırında Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında enginar
Fırında enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram taze patates TAT enginar kalbi 2 yemek kaşığı limon suyu 250 gram çeri domates 15 yemek kaşığı zeytinyağı 5 diş taze sarmısak 3 dal biberiye 1 adet defne yaprağı 550 ml. sebze suyu 1 demet maydanoz 250 gram arpacık soğan Kaya tuzu karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup ikiye bölün. Patatesleri soyup yıkayın ve süzdürün. Enginar kalplerini limon suyunda bekletin. Domatesleri yıkayın. Sarmısakların saplarını kesin. Fırını tepsisi ile birlikte 200øye ısıtın. Enginarları iyice süzdürüp ikiye bölün. 10 yemek kaşığı zeytinyağını fırın tepsisine dökün. Soğan, patates, enginar, sarmısak, biberiye ve defne yaprağını tepsiye yayın. Tuz ve karabiberle tatalandırın. Sebzeleri arada çevirerek 50 dakika, ısıtılmış fırında pişirin. 20. dakikada sebze suyunu ve kalan zeytinyağını ilave edin. Pişme süresinin bitimine 10 dakika kala domatesleri katın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.