|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kızartması, malzemesi, patlıcan, peynirli, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Peynirli Patlıcan Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patlıcan Kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPeynirli patlıcan kızartması Peynirli patlıcan kızartması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dk 4 kişilik Malzemeler: 1/2 kilogram patlıcan 2 adet yumurta 150 gram beyaz peynir 1/2 demet maydanoz kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayın Alaca soyun, ortadan ikiye kesin Kalın patlıcanları uzunlamasına üçe, ince olanları ise ikiye bölün Dilimlerin ayrılmaması için diplerine kadar inmeyin Dilimlediğiniz patlıcanların acısını almak üzere tuzlu suda 30 dakika bekletin![]() Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın ![]() Diğer tarafta peyniri ezin Yumurta ve kıydığınız maydonozlarla karıştırın![]() Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın Hazırladığı içi patlıcan dilimlerinin arasına koyun![]() Hazırladığınız içle doldurduğunuz patlıcanları kızgın yağda kızartın Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın
|
|
|
|