|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorba, fesleğen, hazırlanışı, malzemesi, soslu, tarifi, yapılışı |
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFesleğen soslu çorba Fesleğen soslu çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6-8 kişilik Malzemeler: 2 adet soğan 4 diş sarmısak 400 gram patates 2 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı domates salçası 150 ml zeytinyağı850 gram konserve soyulmuş domates 1 5 litre sebze suyu300 gram sarı ve kırmızı dolmalık biber 150 gram kabak 100 gram havuç 100 gram kereviz 50 gram öğütülmüş badem 2 demet fesleğen tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Patatesleri soyup küb şeklinde doğrayın![]() Hepsini büyük bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun Kekik, defne yaprağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin![]() Konserve domatesi ve sebze suyunu katıp tuz ve karabiberle tatlandırın 30 dakika pişirin![]() Kabakları, biberleri, kerevizi ve havucu temizleyip dilimleyin ![]() Fesleğen sosu için 2 diş sarımsağı soyup fesleğen yaprakları, badem ve kalan zeytinyağı ile püre haline getirin Tuz ve karabiber ekin![]() Domatesli sosu ince süzgeçten geçirin Dilimlenmiş sebzeleri ilave edip tekrar kaynatın 10 dakika pişirip fesleğen sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|