|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, karnabahar, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKarnabahar çorbası Karnabahar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet ufak karnıbahar 100 gram soğan 50 gram tereyağı 800 ml sebze suyu10 ml kremşanti3 dilim tost ekmeği 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı 20 gram susam tuz karabiber Hazırlanışı: Karnnıbaharı ayıklayıp iri parçalara bölün Bol kaynar tuzlu suda 5-6 dk haşlayın ve süzün 3/4'ünü incecik kıyın Kalanları ufak parçalara bölüp bir kenara koyun![]() Soğanları soyun ve minik küblere doğrayın 30 gr tereyağını eritin soğanları koyup pembeleştirin Kıyılmış karnıbaharı katıp çevirin![]() Sebze suyu ve kremşanti ilave edin ve 3 dk hafifçe kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp bir kenara koyun![]() Tost ekmeğinin kenarlarını çıkartıp içlerini 2 cm büyüklüğünde doğrayın Sarmısağı soyun ve ince nice doğrayın![]() Sıvı yağı kızdırın İlk önce tost ekmeğini ve sarmısakları, sonra kalan tereyağını koyun Karıştırarak kızartın Kıtır ekmekleri tavadan alıp yağlarını süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine koyun![]() Susamı yağsız tavada karıştırarak pembeleştirin ![]() Karnıbahar çorbasını mikserde püre haline getirin Ufak parçaları ilave edip ısıtın![]() Tabakalra alıp, kıtır ekmeklerle, susam ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|