Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hazırlanışı, kayın, malzemesi, mantarlı, patates, tarifi, yapılışı

Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayın Mantarlı Patates Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kayın mantarlı patates çorbası
Kayın mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

350 gram kayın mantarı
600 gram patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet soğan
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı margarin
5 litre tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
2 adet pırasa
2 adet yumurta sarısı
50 ml kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patates, havuç, kereviz ve soğanları temizleyip soyun, küb şeklinde doğrayın 2 yemek kaşığı margarinde kavurun Tavuk suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberle 20 dakika pişirin
Pırasaları kıyın Mantarları kalan margarinde porsiyonlar halinde yüksek ateşte kızartınTuzvekarabiberle tatlandırın Pırasaları çorbaya ekleyin 15 dakika pişirin
Yumurta sarısı ve kremşantiyi çırpın Maydanozu kremaya katın Kremalı karışımı karıştırarak çorbaya ekleyin Bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.