|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, toğga, yapılışı |
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiToğga çorbası Toğga çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 225 gram buğday 100 gram nohut 100 gram kuru fasulye 1 su bardağı süzme yoğurt 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt tuz Hazırlanışı: Buğday, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın Suyunu süzüp tekrar su koyarak ayrı ayrı 30 dakika haşlayın![]() Süzme yoğurt ve unu suyla birlikte ezerek akıcı bir kıvama gelen kadar karıştırın ![]() Derin bir tencereye haşlanmış bakliyat taneleri, haşlama suyu ve yoğurtlu karışımı koyun Tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Koyulaşınca ateşi kısın![]() Taneler iyice pişip, çorba ile bütünleşince, süt ilave edin Bir taşım daha kaynatın Tuzla tatlandırıp hemen ateşten alın ve servis yapın
|
|
|
|