![]() |
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Toğga çorbası
Toğga çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 225 gram buğday 100 gram nohut 100 gram kuru fasulye 1 su bardağı süzme yoğurt 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt tuz Hazırlanışı: Buğday, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Suyunu süzüp tekrar su koyarak ayrı ayrı 30 dakika haşlayın. Süzme yoğurt ve unu suyla birlikte ezerek akıcı bir kıvama gelen kadar karıştırın. Derin bir tencereye haşlanmış bakliyat taneleri, haşlama suyu ve yoğurtlu karışımı koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ateşi kısın. Taneler iyice pişip, çorba ile bütünleşince, süt ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Tuzla tatlandırıp hemen ateşten alın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.