Asya Usulü Ton Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asya Usulü Ton BalığıAsya usulü ton balığı Asya usulü ton balığı Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram taze ton balığı 50 gram taze zencefil 150 ml limon suyu200 gram acı-tatlı chili sosu 10 gram şeker 60 ml sıvı yağ2 demet yeşil soğan 3 diş sarmısak 1/2 demet kişniş tuz karabiber Marine sosu serpilmiş ton balığını başlangıç olarak da sunabilirsiniz Hazırlanışı: Zencefil ve sarmısağı soyun küp şeklinde doğrayın ![]() Limon suyu, şeker, chili sosu, sarmısak ve zencefili karıştırın ![]() Ton balığını 4 dilime kesin ve zencefilli sosun içinde 30 dakika bekletin ![]() Soğanları temizleyin, 12 cm uzunluğunda kesin Kaynar suda 3 dakika haşlayın, sudan geçirin![]() Tavada yağı kızdırın Harlı ateşte balıkların her iki tarafını da 3’er dakika kızartın Tuz ve karabiber ekip tavadan çıkartın Aynı tavada soğanları ısıtın![]() İkiye kesilmiş balıklar, soğan, kişniş ve marine sosunu bir servis tabağına koyun ve yanında pilav ile servis yapın
|
|
|
|