|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kiş, malzemesi, mantarlı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Mantarlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantarlı kiş Mantarlı kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 50 saat4 kişilik Malzemeler: 500 gram mantar 250 gram un 120 gram tereyağı 150 gram krema 150 gram rendelenmiş kaşar 80 gram hindi pastırması 4 adet yumurta 2 adet soğan 30 ml sıvıyağ1/2 demet maydanoz tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Un, tereyağı,1 yumurta ve tuzu çabuk hareketlerle yoğurup, pürüzsüz bir hamur elde edin Şeffaf folyaya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin![]() Mantarları temizleyin Büyüklerini dilimleyin Soğan ve pastırmayı küçük küp şeklinde doğrayın![]() Yağı tavada kızdırın, pastırmaları 5 dakika kavurun Mantarları ekleyin Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın![]() Maydanoz yapraklarını ince kıyın ![]() Kremayı, 3 yumurta, peynir, tuz, karabiber, muskat ve maydanozla karıştırıp mantarlara ekleyin ![]() Hamuru tekrar yoğurup unlu tezgahta ince açın 26cm çapındaki tart kalıbına oklava yardımıyla yerleştirin Kenarlardan sarkan fazlalıkları kesin Üzerine çatal yardımıyla delikler açın![]() Mantar karışımını hamurun üzerine yayın ![]() 200 C ısıtılmış fırının alttan birinci rafında 40-45 dakika pişirin İsteğinize göre krema ile servis yapın
|
|
|
|