![]() |
Mantarlı Kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantarlı kiş
Mantarlı kiş Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1.50 saat 4 kişilik Malzemeler: 500 gram mantar 250 gram un 120 gram tereyağı 150 gram krema 150 gram rendelenmiş kaşar 80 gram hindi pastırması 4 adet yumurta 2 adet soğan 30 ml. sıvıyağ 1/2 demet maydanoz tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Un, tereyağı,1 yumurta ve tuzu çabuk hareketlerle yoğurup, pürüzsüz bir hamur elde edin. Şeffaf folyaya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Mantarları temizleyin. Büyüklerini dilimleyin. Soğan ve pastırmayı küçük küp şeklinde doğrayın. Yağı tavada kızdırın, pastırmaları 5 dakika kavurun. Mantarları ekleyin. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Maydanoz yapraklarını ince kıyın. Kremayı, 3 yumurta, peynir, tuz, karabiber, muskat ve maydanozla karıştırıp mantarlara ekleyin. Hamuru tekrar yoğurup unlu tezgahta ince açın. 26cm çapındaki tart kalıbına oklava yardımıyla yerleştirin. Kenarlardan sarkan fazlalıkları kesin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Mantar karışımını hamurun üzerine yayın. 200 C ısıtılmış fırının alttan birinci rafında 40-45 dakika pişirin. İsteğinize göre krema ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.